Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om LUBintra

LUBintra är en mötesplats för samtliga anställda vid biblioteken vid Lunds universitet. Här samlar vi information som vi delar mellan biblioteken. Dokument och filer hittar du i den stängda delen LUBfile. Under rubriken Organisation kan du hitta bland annat minnesanteckningar, rapporter och arbetsdokument. Under rubriken Verksamheter hittar du lathundar och andra dokument som beskriver bibliotekets praktiska verksamhet.

kugghjul

Instruktioner och stöd för hur vi arbetar med LUBintra och LUBfile

För att få ett väl fungerande intranät behöver vi alla hjälpas åt med att samla, organisera och beskriva vårt delade material på ett och samma sätt. Du hittar lathundar och instruktioner under relaterad information.

Läsa texter på LUBintra

För att kunna läsa texter på öppna LUBintra behövs ingen särskild behörighet eller inloggning. Texterna ligger öppet på Internet.

Ansvar för att ändra information på öppna LUBintra

Sammankallande i beredningsgrupper och arbetsgrupper liksom moderatorer för medarbetarnätverken har behörighet och ett ansvar för att lägga upp material för grupperna/nätverken. Om du har detta ansvar behöver du ta en Drupal-kurs, för att få inloggningsuppgifter och behörighet till Drupal.

Lägga upp dokument och filer i LUBfile

För att läsa så väl som för att lägga upp filer och dokument i det stängda LUBfile loggar du in med LUCAT-inloggning. Alla anställda vid biblioteken vid Lunds universitet kan läsa och lägga upp dokument, men sammankallande i berednings- och arbetsgrupper har ett ansvar för att se till att dokument hamnar här. Du hittar en lathund under relaterad information om hur man lägger upp ett dokument eller en fil.

Sidansvarig:

Relaterad information

Här är lathundar till hur du redigerar i Drupal och din personliga sida, samt hur du lägger upp en fil eller ett dokument på LUBfile. Du hittar även riktlinjer för hur arbete och ansvar är fördelat för LUBintras innehåll.

LUBintra

Drupal-lathunden

Redigera din personliga sida

LUBfile